Därför är det fördelaktigt att vara gift

Bild på förlovningsringar och vigselringar

Förutom att giftermål är en hyllning till kärleken mellan två personer finns det även praktiska fördelar med att vara gift. Det gäller speciellt om du och din partner har gemensamma barn. Då är giftermål ett slags ekonomisk försäkring.

Om du och din partner har barn tillsammans finns det flera juridiska fördelar med att vara gift. Det är bland annat bra ur både ur ett arvsperspektiv och ur en ekonomisk synvinkel. Även om det är betydelsefullt juridiskt är giftermål också en symbol för att du och din partner hör ihop och älskar varandra. För att hylla kärleken är det därför viktigt med fina ringar. Du kan hitta vackra förlovningsringar att fria med om du planerar ett frieri.

Välj förlovningsring från hjärtat

Det är viktigt att inte välja vilken ring som helst utan verkligen välja en ring i rätt modell och stil. Förlovningsringarna ska spegla era personligheter. Tänk även på att du och din partner ska bära ringen varje dag så välj med stor omsorg. Det finns ett stort utbud av förlovnings- och vigselringar online till förmånliga priser. Ett tips är dock att inte stirra dig blind på vad ringarna kostar utan att välja från hjärtat. Du kan alltid hyra provisoriska ringar till en början och sedan kan du och din partner välja ut rätt ringar för er. Detta är perfekt om frieriet är en överraskning. När ni sedan ska planera ert drömbröllop finns det massor med tips för hur ni gör den stora dagen riktigt speciell. Vill ni gifta er snabbt kan ni alltid göra det borgerligt. Tänk även på att det finns en hel del begrepp att ha koll på när det är dags för giftermål.

Giftermål är en ekonomisk säkerhet

Ur ett juridiskt perspektiv är det fördelaktigt att vara gift eftersom du och din partner då ärver varandra. Det kan exempelvis vara avgörande för att den efterlevande partnern ska kunna ha råd att bo kvar i den gemensamma bostaden. Om ni inte är gifta ärver barnen partnern som dör vilket kan få förödande konsekvenser. Om det även finns särkullbarn med i bilden är giftermål än viktigare för att slippa strul.