Fixa bästa barnkalaset

Många föräldrar bävar inför att anordna ett barnkalas. Barnkalas kan vara stimmiga, röriga och helt enkelt väldigt jobbiga, men så behöver det inte alls vara. Vi har tipsen hur du fixar ett riktigt lyckat barnkalas.

För att överraska både födelsedagsbarnet och gästerna är det en god idé att hyra en mjukglassmaskin till kalaset från Bergamunken. Alla barn älskar glass, och vi vågar faktiskt lova att en mjukglassmaskin bäddar för succé. Varför inte fixa till en glasskiosk som alla barnen får besöka? Då kan de beställa sin favoritsmak och vill du lyxa till det lite extra bjuder du på strössel också.

Hyr en mjukglassmaskin

Hos Bergamunken är det enkelt att hyra en mjukglassmaskin. Glassmaskinerna finns i olika storlekar så att du kan anpassa den efter kalaset och antal gäster. Självklart kan du också köpa till olika tillbehör. Bergamunken erbjuder bland annat:

  • strutar, våfflor och bägare
  • mjukglassmix
  • träskedar
  • strössel
  • topping.

Planera, planera och planera

När mjukglassmaskinen är bokad är det dags att planera resten av kalaset. Det är faktiskt planering och åter planering som är nyckeln till ett lyckat kalas. Barn är olika och behöver därför olika saker. Anpassa kalaset efter barnets utvecklingsnivå, ålder och intresse. Många barn uppskattar temakalas. Tänk att få klä ut sig till en superhjälte, en prinsessa eller en sjörövare! Dekorera gärna också hemmet med ballonger och andra kalasdetaljer för att höja stämningen. Väljer du att anordna ett temakalas är det roligt om dekorationerna också går i samma tema.

Till sist är det också bra att planera lekar. Några exempel på lekar som brukar uppskattas är dansstopp, fiskedamm och sätta knorren på grisen. Om det är varmt väder ute kan det också vara kul att göra iordning en hinderbana i trädgården. Även lekarna ska så klart anpassas efter födelsedagsbarnet och gästerna. Leken är viktig för barns utveckling så passa på att leka riktigt ordentligt på kalaset. Avsluta gärna kalaset med en skattjakt som är både spännande, finurlig och rolig.

Med dessa enkla råd behöver du som förälder inte känna någon press inför barnkalaset, det kommer att ordna sig. Detta är våra bästa tips för ett lyckat barnkalas – nu önskar vi bara lycka till!