Tips för bilköp till familjen

Om du har en familj har du säkert sett fördelarna med att ha en bil. En bra familjebil ska ha flera egenskaper för att vara ett bra val. Det är därför viktigt att titta på vilken typ och storlek av bil som passar just din familj.

Många resor med familjebilen är ganska korta. Du skjutsar nog ofta barnen till skola och förskola om de ligger en bit bort, eller turer till större matbutiker för veckohandling som du inte kan eller orkar släpa på cykel eller åka kollektivtrafik. Vid träningar, fotbollsmatcher på helgerna eller träffar hos kompisar är det också praktiskt med bil.

Välj en rymlig elbil

En perfekt familjebil är hyundai ioniq 5, en kompakt men ändå rymlig elbil. En elbil är bra miljömässigt, något du som förälder troligen ofta tänker lite extra på för dina barns framtids skull. För korta sträckor fungerar en elbil alltid bra och idag blir bilarna bättre och bättre så att de klarar även långa körningar på en enda laddning.

Barn och familj tar plats, det är ofta packning, barnvagnar, matstolar och gosedjur som ska med på bilfärden. Därför är det viktigt att bilen är rymlig. Samtidigt vill du och familjen kanske inte ha en jättestor bil sett till yttre mått. Huyndai ioniq 5 har just dessa egenskaper. Den rymmer hela familjen med packning och hela familjen sitter bekvämt och säkert, även barnen i baksätet. Samtidigt har bilen såpass smidiga dimensioner att den enkelt parkeras utanför shoppingcenter, på en smal villagata eller i en nätt carport på villatomten.

Säkerhet

Ytterst viktigt när du köper en familjebil är självklart säkerheten. Hyundai ioniq 5 har fått högsta betyg i Euro NCAP, European New Car Assessment Programme och har dessutom ett antal extra smarta säkerhetsfunktioner inbyggda.

Satsa på praktisk inredning

En ytterligare faktor att tänka på för en familjebil är att inredningen bör vara praktisk. Några tips att satsa på är:

  • Mugghållare på så många sittplatser som möjligt.
  • Att välja en klädsel i en färg som smuts inte syns så mycket på, och i ett material som är lätt att torka av.
  • Komplettera med sparkskydd med många fickor samt solskydd även för bakrutorna

På så sätt blir familjeresorna i bil ett nöje!