Så kan en säkerhetsdörr skydda dig

Om du vill känna dig säker hemma i lägenheten är en säkerhetsdörr ett bra val. Se det som en investering i din egen trygghet. Sedan kan ytterligare åtgärder öka säkerhetsnivån avsevärt.

Det är många som inte tänker på att en bristfällig dörr till en lägenhet kan vara öppet mål för en tjuv. Men det är inte bara inbrott en säkerhetsdörr skyddar mot utan även mot brand och oljud. Om du är intresserad besök Prodoor Säkerhetsdörrars hemsida för mer information. Där kan du se vilken typ av dörr som skulle passa för just din lägenhet. Om du är osäker kan du alltid kontakta dem för att få råd. Du kan även ställa alla frågor du har om säkerhetsdörrar till Prodoors experter.

Hitta rätt säkerhetsdörr till din lägenhet

Alla Prodoors säkerhetsdörrar är certifierade, de uppfyller den europeiska standarden. En bra säkerhetsdörr ska inte bara skydda mot inbrott utan även mot olika typer av ljud. När du bor i lägenhet vet du att det förekommer en hel del ljud i trapphuset och att slippa dem är guld värt samtidigt som du har ett högt skydd mot brandgaser.

Satsa på grannsamverkan

Förutom en säkerhetsdörr finns det andra bra åtgärder att vidta för att höja säkerheten. Att satsa på grannsamverkan är en god idé även fast du bor i lägenhet. När alla boende i huset har koll på varandra och är mer uppmärksam kan inbrott förhindras. Det finns forskning som visar att grannsamverkan ger goda resultat. När den sociala kontrollen är högre kan en tjuv upptäckas lättare. Ett tips är att bjuda in dina grannar till ett möte där ni tillsammans diskuterar hur ni alla tillsammans kan agera för att minska risken för inbrott i lägenhetshuset.

Skydda dig mot inbrott

Det kan även vara bra att satsa på ett gediget portlås med kod. Koden bör dock bytas ut med jämna mellanrum för att den inte ska spridas till obehöriga personer. Även om många tips för att minska risken för att drabbas av inbrott ofta berör villaägare kan dessa användas även för boende i lägenhet. Bra tips är att ha timer på lampor, att be grannen ta in posten och ta bort värdefulla föremål så att dessa inte är synliga utifrån.