Så bakar du framgångsrikt med barn

Bakning är en perfekt aktivitet att göra tillsammans med barn. Men välj inte för avancerade saker att baka när barnen är med. Välj istället att baka muffins och satsa på fina formar och dekorationer. Du kan beställa allt till muffins på nätet.

Att baka med barn kan vara både fantastiskt och krävande. För att öka chanserna att baket blir lyckat är det en fördel att planera och förbereda vissa saker. När du ska baka med barn är det viktigt att du har alla ingredienser och tillbehör innan baket startar. Ett tips är att beställa söta minimuffinsformar och andra dekorationer i god tid. Barn tycker att det är extra roligt att baka om muffinsformarna har mönster eller glada färger. Du kan beställa muffinsformar i olika storlekar, tänk bara på att gräddningstiden varierar beroende på formens storlek.

Tips för lyckade muffins

Muffins är perfekt att baka när barnen ska vara inblandade. Muffins går att variera i oändlighet och är därför perfekt. Barn brukar gilla allt från klassiska cupcakes till kladdkakemuffins. För att underlätta muffinsbaket kan det också vara en bra idé att beställa en muffinsplåt. Det är betydligt enklare att fylla formarna då, speciellt för ett barn. För att lyckas med cupcakes eller vanliga muffins är det bra att använda ingredienser av hög kvalité, använd helst smör istället för margarin. Lär även känna din ugn för att gräddningen ska bli perfekt. Testa alltid muffinsen med en provsticka innan du tar ut dem ur ugnen.

Baka med barn kan vara stökigt

Att baka mår du bra av men förutsättningarna behöver vara rätt. Ladda därför upp ditt tålamod innan du sätter igång. Du kan räkna med att det blir en del stök när barn ska baka. Det är bra om alla inblandade har varsitt förkläde. Det är även viktigt att alltid ha uppsikt över barnet om det finns farliga föremål som knivar eller hushållsmaskiner i närheten när ni bakar. Tänk på att det är bra om du har gott om tid, att baka under tidspress slutar sällan bra. Skollov är perfekta tillfällen att baka tillsammans med dina barn.