Låt en lokal Stockholmsmäklare hitta drömboendet

Stockholm har alltid lockat folk, unga som äldre, singlar, par och familjer. Att hitta drömboendet i Stockholm är dock inte alltid lika enkelt som det verkar, särskilt när du har barn att ta hänsyn till. Genom att anlita en kunnig och lokal mäklare brukar det gå smidigare och du har större chans att hamna där du vill.

När du har barn måste du verkligen ha stenkoll på vilket område du bosätter dig i. Du vill förmodligen ha nära till bra skolor, grönområden och kanske också bo i ett grannskap där det finns många andra barnfamiljer så att dina barn kan hitta kompisar. För att få detta bör du leta efter en bra och pålitlig mäklare. Du kan hitta din mäklare i Stockholm här, på SkandiaMäklarna som även finns på en massa andra orter i landet och också utomlands.

Den bästa mäklaren är den som lyssnar och besitter kunskap

Att hitta en bra och lyhörd mäklare är inte alltid det lättaste. Personen ska besitta mycket kunskap och lyssna på kundens önskemål. Han eller hon ska också ge dig en bra känsla och ni båda ska ha en bra personkemi. Det är ungefär som med en läkare, ibland går det bara inte att sätta fingret på vad som är obekvämt och vad som stör dig. Känn efter vad som känns bra med just den här mäklaren och kolla upp om personen har ett gott rykte. Gör gärna efterforskningar om firman, prata med folk som har använt den och kolla upp omdömen på nätet. Andra egenskaper värda att titta efter:

  • Är personen ärlig?
  • Har personen tillräcklig erfarenhet?
  • Är firman registrerad hos Fastighetsmäklarinspektionen?
  • Har mäklaren koll på det område du är intresserad av?

Även om du har en idé om var du vill bo så kanske din mäklare också kan ge dig tips på om detta område verkligen är bra att bo i med barn. Det kanske börjar bli osäkrare eller så lägger skolorna ner pö om pö. Är det möjligt att du kanske kan ändra åsikter om intressanta områden och välja ett annat till fördel för familjen? Stockholm är en storstad som bara växer och du kanske heller inte vill ha så långt till jobbet. Kort sagt är det många saker som ska stämma överens och ibland skadar det inte att lägga lite mer eftertanke vid boende och område.

När du ska köpa bostad

Utöver ovanstående punkter ska din mäklare också informera dig om allt vad som gäller när du ska köpa bostad i Stockholm. Vet du allt om undersökningsplikt, handpenning, besiktning och arvode? Att köpa en ny bostad till sin familj är ett stort steg och gör du det dessutom i Stockholm, Sveriges huvudstad och den berömda bostadsmarknadens förlovade land, måste du vara ännu mer insatt i vilka områden som är bra och att priserna inte direkt är låga här. Det står med andra ord en hel del på spel och självklart vill du ge dina barn och din familj de bästa förutsättningarna och riktigt fina framtidsutsikter i Stockholm.