Skydda mobilen ordentligt när du har barn

Du som är förälder eller av annan anledning har kontakt med små barn – exempelvis som dagispersonal, lärare, äldre syskon eller släkting – är nog mycket väl medveten om att barn inte har lika bra motorik som vuxna. På grund av detta kan det ibland hända att barn råkar ha sönder eller skada saker, även om barnet försöker vara försiktigt och inte har för avsikt att få något sönder. Därför är det en bra idé att se till att dyrare och ömtåligare saker som mobiltelefoner och annan teknik är väl skyddade.

Något av det mest självklara är så klart att se till så att din telefon inte riskerar att få repor och sprickor helt i onödan, och du kan hitta billiga men kvalitativa skal till iPhone 14 hos Phonelife på deras webbutik. Se även till att skaffa sådant som skärmskydd, och eventuellt stativ som håller mobilen på plats. Det finns även skydd för kamerans linser, något som är särskilt användbart för dig som har en telefon med en bra kamera eller som kanske inte har någon annan kamera än den inbyggda mobilkameran.

Andra sätt att barnsäkra telefonen

Att barnsäkra telefonen innebär mer än att bara rusta upp den så att den blir mer fysiskt tålig. Det är även viktigt att du tar till åtgärder som stoppar ditt barn från sådant som att köpa saker inne i appar, att surfa på internet, eller att ringa telefonsamtal. Vissa av dessa saker kan du göra genom att skapa särskilda barnkonton med speciella begränsningar, som också anpassar gränssnittet för lättare användning av barn, med till exempel större ikoner – andra kan du helt enkelt göra genom att ställa in telefonen i flygplansläge, vilket stoppar den från att sända och ta emot signaler. Det går även att spärra åtkomsten till olämpliga webbsidor, om du vill låta barnen använda vissa barnvänliga sidor men inte internet i stort.