Däck vid köp av begagnad familjebil

Dags för köp av en begagnad familjebil? Missa då inte att skaffa nya fälgar och däck för optimal trafiksäkerhet. Tänk på att köpa snygga fälgar från TSW när du byter dina däck.

Att köpa begagnad bil ställer särskilda krav på att hitta ett fordon som håller måttet säkerhetsmässigt – detta mer än någonsin, eftersom hela familjen ska fraktas i den. En av dessa viktiga aspekter gäller i allra högsta grad bilens däck som måste vara i bra skick. Bilens krocksäkerhet är också av stor vikt. Men varför är just däcken så viktiga och varför ska du välja TSW fälgar till dina nya däck? Det ska vi kika på nedan.

Däckens betydelse för säkerheten

När du skaffar en begagnad bil får du räkna med att däcken också är begagnade. De kan vara av varierande skick; allt från helt nedslitna till nästan nya. Oavsett vilket är det smart att alltid köpa nya däck till din bil i samband med bilaffären. Det går aldrig att vara nog försiktig, däcken har så pass stor betydelse för trafiksäkerheten att den investeringen är mycket väl placerad. Allt från väggrepp till bromssträcka påverkas av däckens skick.

Vilken betydelse har slitna däck?

När mönstret slits ned på däcken påverkar det hur bilen beter sig på vägen i olika situationer. Ett vanligt problem är vattenplaning, där ett alltför litet mönsterdjup i däcken kan göra att du tappar kontrollen över bilen. Det här kan förstås resultera i otäcka trafikolyckor, något som hade kunnat undvikas genom att använda fräscha däck på bilen.

Varför ska du inte köra på en sliten fälg?

En fälg kan bli så sliten och skadad att den i sin tur förstör däcket som sitter monterat. Däcket kan till och med bli så skadat av en felaktig fälg att det plötsligt spräcks. Av den anledningen är det klokt att skaffa nya, fräscha fälgar – och där är TSW riktigt konkurrenskraftiga på marknaden.