Därför ska du sy barnkläder själv

Det finns många fördelar med att sy egna barnkläder. Du kan till exempel sy kreativa och unika plagg som inget annat barn har. Dessutom kan barnet själv få bestämma tyg och mönster efter tycke och smak.

Att sy kläder till dina barn är en bra idé om du är intresserad av att sy. Du kan prova på att sy barnkläder även om du är nybörjare. När du ska sy barnkläder är det en mycket bra idé att sätta mudd i ärmar och benslut. Att ha muddar på kläder är nämligen väldigt praktiskt. Barnen kommer inte att trampa på byxorna och ha sönder dem. Byxorna kommer heller inte att fasta i någon cykelkedja eller liknande. Om det är muddar på ärmarna kommer tröjärmarna sitta på plats och barnet kommer inte att råka doppa ärmen i något olämpligt.

Muddar kan förlänga livslängden på kläder

Förutom att muddar är praktiskt är det även enkelt att sy fast dem på kläder. Muddar är ett funktionellt och snyggt avslut på både byxor och tröjor. Barnkläder som har muddar blir även följsamma och praktiska när barnet leker. En mudd kan även förlänga livslängden på ett klädesplagg genom att göra en lång mudd som viks dubbel. Sedan när barnet har växt kan du vika ut den och barnet kan fortfarande ha klädesplagget. Ett tips är att leka med färgerna på muddarna för att skapa ett personligt plagg som ingen annan har.

Få personliga barnkläder

Fördelen med att sy kläder till barnen är att du kan själv anpassa plaggen efter barnet. Exempelvis är det lätt att förlänga byxor eller göra dem lite kortare än mönstret. Barnet kan själv välja tyg och få precis de kläderna som hen önskar. En annan fördel är att du kan bestämma materialet på tyget helt själv. När du ska börja sy är det en bra idé att börja enkelt. Exempelvis är barnbyxor enkla att sy. Fokusera på att göra det enkelt men ordentligt. Du kan alltid fråga i butiken när du köper tyg om tips och råd. Att sy är en bra färdighet som gör att du även kan lappa och laga plagg som gått sönder.