Så inreder du kök och tvättstuga funktionellt

I en barnfamilj kan det vara svårt att få till en bra inredning i kök och tvättstuga. Men med planering och fokus på funktion kan det bli bra för alla familjemedlemmar. Bland annat förvaring och tåliga ytor är bra att satsa på.

Att inreda ett hem när du har barn är en utmaning. Men genom att inreda smart kan du både ha ett snyggt och funktionellt hem som passar för vuxna och barn. För att få ett funktionellt hem spelar vitvarorna en stor roll. Genom att satsa på bra vitvaror kan livet underlättas mycket. Det finns bra tips för kök och tvättstugan när det gäller vitvaror och rengöring av dem. Att ha ett rent hem gör mycket för helhetsupplevelsen. Om du ska byta ut vitvarorna är det en bra idé att satsa på energisnåla vitvaror. Det är bra både för din plånbok och miljön.

Välj bänkskiva och matbord med tålig yta

När du ska inreda kök och tvättstuga är det väldigt bra att tänka på städningen. Att ha ett lättstädat kök och tvättstuga kan underlätta mycket i vardagen. I köket är det en bra idé att satsa på en smart och tålig bänkskiva. Exempelvis är granit eller kvartskomposit fint, lättskött och hållbart. På en sådan bänkskiva kan barn också arbeta utan att du ska vara rädd för att få märken i bänkskivan. Det blir sällan fläckar på en sådan bänkskiva. Matbordet är väldigt utsatt av barn därför är det en investering att köpa ett matbord med tålig yta. Du kan alltid skydda matbordet med en duk om det är av trä. Gör matplatsen mysig och trivsam för alla i familjen.

Prioritera arbetstriangeln för ett bra arbetsflöde

I köket är det även värt att prioritera arbetstriangeln för att det ska vara funktionellt. Det är triangeln mellan spis, diskho och kylskåp. Om du kan förflytta dig enkelt och lätt mellan de tre stationerna kommer matlagningen att underlättas. Att ha bra med utrymme i köket är bra om många vistas i köket samtidigt. Att ha avfallshinkarna i en låda som dras ut under vasken är bra för att kunna sköta detta rent och ordningsamt. Tänk även på hur knivar och andra vassa kökstillbehör förvaras när det finns barn i hemmet.

Inred tvättstugan med funktion i åtanke

I tvättstugan är det praktiskt att förvara smutstvätten i snygga tvättkorgar. För den rena tvätten är det väldigt funktionellt att ha backar av något slag där varje familjemedlems tvätt kan läggas. Lådor och små fack är användbara i en tvättstuga. Det hjälper till att hålla ordning. Satsa på bra förvaring och att den passar för ytan. Om du har riktigt små barn bör du förvara tvättmedel och sköljmedel på ett ställe där barn inte kommer åt det. Om det är möjligt kan maskinerna byggas in i förvaringen i tvättstugan. Att ha en arbetsbänk att vika kläder på är a och o i tvättstugan. Det får gärna vara en vask i nära anslutning till bänken. Enkla inredningstips för kök och tvättstuga:

  • Prioritera tåliga ytor med barn i hemmet.
  • Förvara ömtåliga saker högt upp.
  • Satsa på bra förvaring i kök och tvättstuga.• Bra arbetsbänk i kök och tvättstuga underlättar.